3/4/11

PAELLA "DA AVOA"

Paella para seis persoas.

INGREDIENTES:

100 grs de arroz Bomba , por persoa,
1/2 coello, picado.
250 grs de costela de porco celta, picada
1/4 de polo preferible de curral, picado.
2 sepias frescas picadas.
6 cigalas.
6 langostinos.
250 grs de ameixa.
450 grs de mexillóns.
100 grs de chícharros.
1 cebola triturada.
3 tomates maduros triturados.
1 pemento vermello, picado
2 dentes de allo, picados.
Sal.
2 litros de caldo de peixe.
6 culleradas de aceite.
Preparación:
Poñemos a paelleira ó lume co aceite e cando iste este quente, engadiremos o coello, o polo e a costela de porco; Procuraremos ir movéndoa cunha cullera de madeira, e cando a carne estea un pouco dourada, engadiremos as sepias, e mailo pemento vermello. Uns minutos despois a cebola e os allos, remexeremos durante cinco minutos e engadiremos as ameixas,  cigalas e langostinos, tamén os tomates triturados.
Manteremos a fogo medio uns 10 minutos remexendoo todo, engadiremos o caldo de peixe e esperaremos a que ferva para engadir o arroz (ben repartido por toda a paelleira), finalmente, deixaremos cocer uns 20 ou 30 minutos. Cinco minutos antes de que finalice a cocción engadir os chícharros repartidos por toda a paelleira,  a modo de decoración, espetaremos no arroz os mexillóns que con anterioridade teremos fervidos en auga. É moi importante sempre estar pendentes da cocción do arroz por si necesitaramos engadir mais caldo.Unha vez evaporado o caldo apagar o lume e deixar repousar uns 10 minutos.
Que vos aproveite!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales