9/7/09

Cocido Galego

Ingredientes para seis persoas:
1kg de falda de tenreira.
1 orella de porco.
1kg de lacón.
500grs de costela de porco salada.
4-o-6 chourizos.
Media cacheira de porco.
1 polo cortado en catro cachos.
1 repolo "verdura de 1,5kgs" tamén pode ser de grelos.
500kgs de garavanzos.
2-3 patacas por persoa.

Preparación:
O día de antes, poñeremos en remollo o lacón, a orella, a costela e a cacheira do porco.
Dúas ou tres horas antes, poñeremos, nunha pota grande, auga a ferver e meteremos tódolos ingredientes menos os chourizos, as patacas e a verdura. Os garavanzos metémolos nunha bolsa e poñerémolos a cocer,conxuntamente, coa carne.
Segundo se van cocendo ímolos sacando á unha fonte.Cando teñamos todo isto cocido e na fonte,a auga deste caldo agregámoslla aos chourizos e a verdura, media hora máis tarde ás patacas,pasada unha hora máis ou menos, xa estará listo.Apagámolo lume e metemos durante cinco minutos tódolos ingredientes na pota.
Finalmente para presentalo na mesa: Sacámolos ingredientes e poñémolos en diferentes fontes, por exemplo as carnes de porco xuntas,a de tenreira e polo noutra fonte, os chourizos conxuntamente cos garavanzos e as patacas soas noutra fonte (Como se pode ver na fotografía) Recoméndovos facelo no inverno, pois leva moitas calorías.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales