29/12/11

BIZCOCHO CASERO - Avia Conxita

INGREDIENTES :
1      1º-  un yoghourt natural
2       2º-  3 medidas de yoghourt de harina
3      3º-   2 medidas de yoghourt de azúcar
4      4º-   ½ medida de yoghourt de aceite
5      5º-   3 huevos enteros
6      6º-   1 sobre de levadura royal
7     7º-    Rayadura de limón.
PREPRARACIÓN :
Mezclamos todos estos ingredientes en un bol  hasta que quede una masa fina, vertemos en un molde previamente untado con mantequilla , y horneamos unos 25 minutos a 180 grados, desmoldamos  y a continuación espolvoreamos con azúcar glass.

22/12/11

BACALLAU CON MEL E CEBOLA CONFEITADA - receita da Avoa

Ingredientes para 4 persoas:
4 Tacos de bacallau desalado. De 150gr cada un.
5 Cebolas.
1 Culler de mel.
Aceite de oliva.
Bechamel.
ELABORACIÓN
Enfariñamos o bacallau, e fritimos nunha tixola ata que comeza a coller cor,sacamos e deixamos escorrer en papel absorbente. Noutra tixola con aceite de oliva fritimo-la cebola que teremos cortada en xuliana ata que estea ben tenra.Engadimos unha culler de mel e remexemos ata que este ben mesturada. Nunha bandexa de forno colocaremo-la cebola e por encima o bacallau,cubrimos todo cunha bechamel clara e metemos o forno a gratinar.Acompañar cun pemento confitado.


15/12/11

LASAÑA A LA BOLOÑESA --Avia Conxita

INGREDIENTES PARA 6 PERSONAS


20 Placas de lasaña.
1/2 kg de carne de vacuno y de cerdo mezclada.
1 cebolla mediana.
3 zanahorias
1/2 kg de tomates rojos y carnosos.
Sal, pimienta negra, orégano, nuez moscada
1 litro de leche.
2 cucharadas soperas de harina.
2 nueces de mantequilla.
Aceite de oliva.
Queso rallado para gratinar.                                 


ELABORACIÓN


Sofreimos la cebolla cortada muy pequeña.
Añadimos las zanahorias ralladas con piel.
Añadimos la carne y sofreimos bien, añadir un poco de vino tinto, sal, orégano y pimienta.
Añadimos el tomate triturado y colado por el chino.
Dejamos sofreir hasta que quede bien seco
Hacemos una bechamel sofriendo la mantequilla con la harina y añadiendo la leche caliente poco a poco sin dejar de remover.
Añadimos un par de cucharones de esta bechamel a la carne y removemos bien.
Hervimos las placas de lasaña tal y como indica el fabricante.
Ponemos una capa de bechamel en el fondo de la bandeja.
Ponemos las placas de lasaña,en una bandeja con agua caliente 10 minutos previamente, escurrimos y ponemos la mitad de la carne.
Cubrimos con más capas de lasaña.
Echamos el resto de la carne.
Acabamos con placas de lasaña. Cubrimos de bechamel y ponemos queso para gratinar.
Gratinamos a máxima potencia hasta que quede a nuestro gusto.
Dejaremos reposar unos veinte minutos antes de servir.

14/12/11

FIRA DE SANTA LLÚCIA - Nadal 2011 - Barcelona



Figuras - Beléns do nadal.







Personaxes da vida pública.






Personaxes do deporte.






Neste posto non te perdoa nin Deux.

8/12/11

TIRAMISÚ - Avia Conxita

INGREDIENTES:
Bizcocho tipo melindros.
2 claras de huevo.
4 yemas.
100 grs de azúcar.
400 grs de queso mascarpone.
175 ml de café.
200 grs de chocolate negro.
Cacao en polvo.
Licor amareto.
ELABORACIÓN
Preparamos un buen café de calidad  y dejamos enfriar.
Batimos las claras y reservamos.
En un bol grande batimos las yemas con el azúcar hasta que espume.
Vamos añadiendo poco a poco el mascarpone y finalmente las claras montadas.
En un molde rectangular ponemos una capa de melindros,que empaparemos con licor y café (que ya estará frio) lo cubrimos con una capa de crema mascarpone y rallamos cholate por encima.
Ponemos otra capa de melindros y volvemos a hacer lo mismo.
Acabamos con una capa de crema de queso mascarpone y cacao en polvo espolvoreado por encima.
Ha de reposar entre 3 horas y un día para que coja consistencia.

4/12/11

PASTELIÑOS EN FORMATO MAGDALENA (Receita da madriña)


Cupcakes de cenoria con cheese cream crema de queixo)

INGREDIENTES:
225 gr.de cenorias peladas e picadas.
2 ovos.
100gr de sucre (mellor moreno)
120gr aceite vexetal.
1/2 culler extracto natural de vainilla.
Unha pel de laranxa rallada.
120gr de fariña amizada.
1 culler de bicarbonato sódico.
1 culler de canela en polbo.
Unha pica de sal.

PREPARACIÓN:
Poñemos a quenta-lo forno a 180º.
En un bol mesturamos ben os ovos o azucre,engadimos o aceite,o extracto de vainilla e a pel rallada dunha laranxa e batemos todo durante uns minutos.
Noutro bol mesturamos ben a fariña o bicarbonato,canela e a sal, peneiramos cun colador, engadimos pouco e pouco esta mestura co bol onde tiñamos o sucre e mais os ovos, remexendo sen parar ata que todo este ben compactado.Engadimos as cenorias picada e mesturándoas para que queden ben repartidas.
En papeis de magdalena cunha culler encheremos 3/4 partes coa masa. Metemo-lo no forno uns 30 minutos e despois deixaremos 20 minutos en repouso.
CHE CREAN ICING (CREMA)

175gra de queixo cremoso.

250gra azucre glass.
125gra de mantequilla a temperatura ambiente.
PREPARACIÓN:
Batemos cunha barilla a mantequilla e o azucre, ata que quede montada e de cor branco,engadimos o queixo e seguemos batendo uns minutos( 5m aprox.)Cargamos ista crema na manga pasteleira e adornaremos por arriba o noso xeito.
Só quedame desexarlles bo proveito.

Datos personales