24/10/11

PERNAS DE PAVO AO FORNO

Ingredientes para 4 persoas :
4 pernas de pavo.
1 cebola grande.
2 dentes de allo.
Sal.
Pementa.
Aceite.
2 vasos de viño branco albariño.
100 grs de améndoas picadas.
300 grs de cirolas secas.
300 grs de castañas cocidas ou asadas.

PREPARACIÓN:
Primeiro salaremos cada unha das pernas do pavo e de seguido adubámola con pementa.
Poñemo-la cazola ao lume con abundante aceite, cando iste estea quente engadiremos as pernas e maila cebola pelada e cortada a tiras así como os dentes de allo, e os 2 vasos de viño albariño, remexéndoo todo durante uns 20 minutos.
Baleiramos todo nunha bandexa de forno, engadiremo-las améndoas picadas, meteremos no forno durante uns 15 minutos ao fogo de grill e 5 minutos antes, engadiremo-las cirolas e as castañas. As cirolas meterémolas en auga uns 10 minutos para que inche antes de utilizar. (consello: colocar a bandexa na metade do forno).
Un auténtico manxar,  bo proveito.

18/10/11

REPUBLICA CHECA - PRAGA - (Culta - Elegante)




PRAGA
Tranvía Línea 5





PRAGA
Ponte de Karlo -Rio Moldava

 PRAGA
Castelo e Catedral de san Vito
.



PRAGA
Praza: Malá Strana




PRAGA
Ponte de Karlo 
Músicos de Jazz 

PRAGA
Torre da Pólvora
Prasná Brána






PRAGA
Exterior: Café Kavárna




PRAGA
Interior: Café Kavárna.


PRAGA
Casa Dafante.


PRAGA
Cimenterio Xudio

PRAGA
Galería d´Arte Národní


PRAGA
Museo Kubista.




PRAGA
Teatro: Rudolfinum





PRAGA
Praza San Wenceslao
(Václavské Námésti)



PRAGA
 Reloxo Astrolóxico

PRAGA
Praza Staroméstská




PRAGA
Tenda de Monicreques.


 PRAGA
Rúa Neruda 




PRAGA
Teatro Nacional.

16/10/11

REALIDADE DA VIDA COTIÁ



Mentres  miles de persoas manifestábanse en diferentes cidades europeas,por un cambio global e contra os recortes sociais, cando o chamamento sacou as rúas a unha multitude en todo o mundo.Outros alleos aos acontecementos, esperaban embarcar no Ferry que os levará a Marrocos,cos agasallos europeos para as súas familias. UNHA FOTOGRAFÍA FALA MAIS QUE MIL PALABRAS

Datos personales